Blinker

Filip Van Neyghem

Het is hoogzomer in Kruisem. Samen met zijn vrienden, Jonas en Mats, en zijn hond Sadee, beleeft Blinker een fantastische vakantie. Ze zijn vaak te vinden op het domein van het plaatselijke kasteel.
Eigenlijk is dat riskant want ze kunnen betrapt worden door Ward, de jachtopziener die op alles schiet wat ook maar een beetje verdacht is, of door mevrouw Slick, de huishoudster van het kasteel.

Op een dag verdwijnt Turbo, de hond van Jonas. Hij is niet de eerste die verdwijnt in de bossen rond het kasteel. Zo weet niemand wat er met de vorige jachtopziener gebeurd is. Wanneer ook Sadee verdwijnt, beseffen de vrienden dat de mysterieuze gebeurtenissen zich opstapelen. Blinker, Jonas en Mats werken aan een idee voor een wedstrijd voor uitvinders. Blinker heeft een fantastisch idee; een 'Bakfietsbioscoop'. Het trio heeft echter gevaarlijke rivalen: de Rode Vampieren, een angstaanjagende groep motorrijders die vooral Mats, Blinkers mentaal gehandicapte vriend, viseren. Gelukkig krijgen Blinker en zijn vrienden hulp van Nelle, op wie hij verliefd is, en haar vriendin Vicky.

Het mysterie wordt nog groter wanneer Blinker en Nelle een geheime ondergrondse gang in het kasteel ontdekken tijdens het dorpsfeest.