Een Ander Zijn Geluk

Fien Troch

Een ander zijn geluk' speelt zich af in een klein dorp. Op een koude winterdag wordt een kind overreden en voor dood achtergelaten. Christine, een gescheiden moeder die de draad van haar normale leven weer probeert op te pikken, ontdekt het dode jongetje. Maar wanneer de politie arriveert, is het reeds weggestroomd met de rivier... en de politie lijkt haar niet te geloven.

Christine is niet meer zeker van wat ze gezien heeft. Wanneer ze ontdekt dat er echt een kindje is overreden, begint ze zich schuldig te voelen, alleen met haar spookachtige herinnering en omringd door mensen met elk een mening over het drama. Alles wordt nog erger wanneer ze ontdekt dat ze de familie van het slachtoffer beter kent dan ze zou willen.

De film gaat niet alleen over Christine maar verhaalt de emoties van iedereen die erbij betrokken is. Al deze verhalen zijn in elkaar verstrengeld. Het dorp is in de ban van het drama. Ze lijken te ontwaken uit een diepe winterslaap. Eindelijk gebeurt er nog eens iets en weten mensen weer over wat te praten. Enkel Christine kan of wil niet praten over wat ze die bewuste avond heeft gezien.

Parallel met het politieonderzoek, begint de familie van het slachtoffer haar eigen zoektocht naar de waarheid. Christine realiseert zich dat ze een cruciale getuige kan zijn in deze zaak maar vindt het nog steeds moeilijk om te spreken. Hoe langer de zoektocht naar de moordenaar duurt, hoe meer mensen gekwetst worden...